×
×

بررسی پرونده مطالبه‌گری انجمن اسلامی دانشجویان امیرکبیر حول موضوع واگذاری هتل‌های بنیاد مستضعفان در گفتگو با آقای محمدصادق علیلو از اعضای این تشکل
آرزوی امام، رفع فقر با بنیاد مستضعفان

  • کد نوشته: 1798
  • ۲۸ اسفند
  • 95 بازدید
  • ۰
  • بعد از روی‌کار آمدن آقای دهقان؛ به‌مرور انسان‌های مسئله‌دار به مدیریت بخش‌های گوناگون بنیاد درآمده بودند. ایشان در ابتدای امر با این شرایط سخت اقتصادی، سقف حقوق مدیران بنیاد را به‌بالای صد میلیون منتقل کردند درحالی‌که برای کارگران هیچ افزایشی در کار نبود. این شیوه مدیریتی در بعضی شرکت‌های زیرمجموعه، زیان منفی به ارمغان داشت که عملا هیچ توجیه اقتصادی ندارد. در یک فقره از این شرکت‌ها، مجموعه هتل‌های پارسیان به‌همراه تعدادی دیگر از هتل‌ های‌بنیاد، که به‌دلیل ذات خدماتی‌شان انتظار می‌رود کاملا سود‌آور باشند. به‌بهانه زیا‌ن‌دهی به برادر آقای جهانگیری معاون اول (سابقه اخلال در نظام ارزی) با قیمتی حدود یک‌دهم قیمت واقعی خصوصی‌سازی می‌شدند. اینجا نقطه‌ای بود که انجمن اسلامی امیرکبیر از حرکت کلی بنیاد احساس خطر کرد...
    آرزوی امام، رفع فقر با بنیاد مستضعفان
  • به گزارش پایگاه خبری کف دانشگاه، در ادامه بررسی پرونده‌های تشکل‌های دانشجویی به گفتگو با آقای محمدصادق علیلو مسئول سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر به بررسی موضوع کنشگری این تشکل در خصوص مسئله واگذاری هتل‌های بنیاد مستضعفان پرداخته شد که اهم مباحث مطرح شده در خصوص این پرونده به شرح زیر است:

    مقدمه :
    پس از انقلاب اسلامی یکی از ابتکارات بزرگ حضرت امام، برای زدودن چهره استضعاف و برابری طبقاتی در جامعه،‌ تخصیص دارایی‌های مصادره شده به مستضعفان بود. از همان موقع، به‌دلیل بزرگی حجم غارت خاندان پهلوی و متملقان دربار، بنیاد تبدیل به دومین مجموعه اقتصادی کشور شد که این اصل همچنان باقی است. فلذا تفکر حاکم بر این سازمان، می‌تواند تفاوت فاحشی در وضعیت اقتصادی کشور به‌ویژه مستضعفین داشته باشد و نفهمیدن حرکت کلی انقلاب اسلامی توسط مسئول رئیس بنیاد، می‌توان آسیب جدی به‌ این میراث حضرت
    امام بزند.

    پرونده: وجود خصوصی‌سازی‌های شائبه‌دار و تیم مدیریت غیر انقلابی در بنیادمستضعفان

    مسائل: بعد از روی‌کار آمدن آقای دهقان؛ به‌مرور انسان‌های مسئله‌دار به مدیریت بخش‌های گوناگون بنیاد درآمده بودند. ایشان در ابتدای امر با این شرایط سخت اقتصادی، سقف حقوق مدیران بنیاد را به‌بالای صد میلیون منتقل کردند درحالی‌که برای کارگران هیچ افزایشی در کار نبود. این شیوه مدیریتی در بعضی شرکت‌های زیرمجموعه، زیان منفی به ارمغان داشت که عملا هیچ توجیه اقتصادی ندارد. در یک فقره از این شرکت‌ها، مجموعه هتل‌های پارسیان به‌همراه تعدادی دیگر از هتل‌ های‌بنیاد، که به‌دلیل ذات خدماتی‌شان انتظار می‌رود کاملا سود‌آور باشند. به‌بهانه زیا‌ن‌دهی به برادر آقای جهانگیری معاون اول (سابقه اخلال در نظام ارزی) با قیمتی حدود یک‌دهم قیمت واقعی خصوصی‌سازی می‌شدند. اینجا نقطه‌ای بود که انجمن اسلامی امیرکبیر از حرکت کلی بنیاد احساس خطر کرد.

    چالش: اساسا دو‌چالش اصلی بر سر راه مطالبه‌گری جهت اصلاح این خصوصی‌سازی و تغییر رویکرد در بنیاد بود.
    مسئله اول این بود که خیلی‌ها به‌دلیل اینکه ریاست بنیاد شخصا توسط رهبری انتصاب پیدا می‌کند، می‌خواستند دانش‌جویان را نسبت به این ساحت غیر کنش‌گر کنند. با همین استدلال ریاست جمهوری هم توسط رهبر انقلاب تنفیذ می‌شود، اصلا مطالبه‌گری چه معنایی دارد؟ این درحالی‌ است که حضرت آقا مستقیما در سخنرانی خود اشاره کردند، نسبت به همه این‌ها انتقاد کنید، خودم نیز انتقاداتی به‌آنان دارم.
    مسئله دوم بحث عدم دسترسی و پاسخگویی بنیاد است، در صحبت‌ مبادله شده در طراحی کنش‌گری، عملا هیچ شخصی از طرف بنیاد مستضعفان در برنامه صحنی حضور پیدا نمی‌کرد و حتی با افزایش فشار رسانه‌ای از مصاحبه و توضیح ابعاد ماجرا خودداری می‌کردند.

    اقدامات: از همان ابتدا با تشریح ابعاد مسئله، دغدغه این خصوصی‌سازی فسادگونه را به نمایندگان مجلس منتقل کردیم. انجمن اسلامی با ارتباط با نمایندگان موثر، سعی در ایجاد یک حرکت کلی در مجلس برای جلوگیری از این خصوصی‌سازی داشت که موفقیت‌آمیز بود. قضیه تا جایی پیشرفت که چندین بار در صحن علنی مجلس مطرح شد. با تاکید نمایندگان مجلس و حساسیت رسانه‌ای در کشور با نامه و توییت در انجمن، مراجع ذی‌صلاح بنیاد را مجبور کردند که یک مزایده عادلانه برگزار کند.
    برای قضاوت درست مسئله چندین بار یک مناظره دو طرفه از مخالفین واگذاری و مسئولین بنیاد تعبیه دیدیم که از بنیاد کسی حاضر نشد. باتوجه به حاضر نشدن افراد بنیاد، با ارتباطی که با آقای دهقان گرفتیم، مجددا دغدغه خود را به تفصیل تشریح کردیم. ایشان با اشاره به سابقه قوی آقای جهانگیری در صنعت گردشگری و عدم موجود نقدینگی در بنیاد، این واگذاری را توجیه می‌کردند. همچنین اشاره شد که این مقدار از پول را، فقط افراد انگشت‌شماری می‌توانند تدارک ببینند که عملا مزایده را بی‌فایده می‌کند.
    بنابراین در فاز بعدی درخواست تجدیدنظر در قیمت تعیین شده و فروش جداگانه هتل‌ها داشتیم، تا این چوب حراج به مال مستضعفان از بین برود و انشاءالله شاهد یک رویه سالم در بنیاد باشیم. این موضوع تا به الان درحال پیگری است و همین مسئله سبب تعویق در واگذاری این اموال تا به الان شده است.

    نویسنده: مریم بقائی
    برچسب ها

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *