به گزارش خبرنگار کف دانشگاه روز سهشنبه ۲۱ اسفند ۱۴۰۳، دانشجویان و کارگران مقابل ساختمان وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی تجمع کردند. این تجمع با هدف مطالبه افزایش حداقل دستمزد کارگران برگزار شد. جنبش عدالتخواه و بسیج دانشجویی بیانیه مشترکی در این تجمع صادر کردند. متن کامل آن را در ادامه بخوانید.
باسمه تعالی
آنچه که در متن قانون برای تعیین حداقل دستمزد آمده است، توجه به دو مقوله میباشد:
مورد اول افزایش حداقل دستمزد با توجه به تورم و مورد دوم با توجه به حداقل سبد معیشت خانوار است. در کنار این، بدیهی لست هنگامی که کیک اقتصادی رشد میکند، عاملان اصلی این رشد از سود حاصل از آن منتفع شوند و همانگونه که حضرت آقا خاطر نشان کردهاند « ستون فقرات تولید کارگران میباشند.»
در طی این سالها در تعیین دستمزد، فارغ از سهمبری عادلانه از تولید، به تورم سالانه هم توجهی نشده و تمام اینها موجب شده که سفره کارگر روز به روز کوچکتر شود و این خود موجب میشود، هدف انقلاب اسلامی که عدالت اجتماعی است محقق نشود. طبق فرمایشات رهبری، مستضعف کسی است که علیرغم امکانات و تواناییهایش، ضعیف نگه داشته میشود. هنگامی که کارگر هر روز برای امکان حیات خود مبارزه میکند اساسا حتی امکان فکر کردن به آرمانها برای او وجود ندارد.
همانطور که گفته شد در قانون مطرح میشود که حداقل مزد باید بر اساس حداقل سبد معیشت خانوار افزایش پیدا بکند که طی سالیان به این بخش از قانون نیز توجهی نشده است. این نکته را نیز میتوان ذیل همان ایده کلی انقلاب اسلامی که امکان رشد همه جانبه آحاد مردم به خصوص مستضعفان میباشد درک کرد. ماحصل این عدم توجه به قانون، سرکوب مزدی و سرکوب معیشت مستضعفان کشور میباشد. برای جبران این عقب ماندگی که طی این سالیان به جامعه چهل میلیونی کارگری تحمیل شده است، حداقل انتظار آن است که امسال متناسب با سبد معیشتی که به تایید خود وزارت رسیده است افزایش مزد داشته باشیم و یا با مبنا قرار دادن سبد معیشت مصوب در سال ۹۶ و محاسبه میزان تورم سالیانه به صورت تجمیعی افزایش تا عدد ۲۳ میلیون تومان برسانیم.
در کنار این نکات، طبق گفته کارفرمایان، در کارگاههای کوچک و بعضاً بزرگ با فرار نیروی کار به واسطه مزد کمی که دریافت میکنند مواجه هستیم؛ سر ریز این بخش از نیروی کار خود را در بخش غیررسمی و غیر مولد کشور نشان میدهد. برای بازگشت رونق تولید ما چارهای جز افزایش مزد متناسب با یکی از دو راهی که بیان شد نداریم.
در نهایت باید بیان کرد اگر دولت دعوی وفاق دارد و این وفاق، واقعاً بامردم و برای مردم است، باید ماحصل این وفاق، خود را در سفره مردم نشان بدهد. امروز، روز آزموده شدن وعدههای وزیر است و اینجا هم موقفی است که عیار دولت جناب رییسجمهور در مسئله کارگری را نشان میدهد.
دیدگاهتان را بنویسید