به گزارش خبرنگار کف دانشگاه، اتحادیه دفتر تحکیم وحدت نامهای را به آیت الله محسنی اژه ای، ریاست محترم قوه قضاییه، منتشر کرده است. متن نامه به شرح زیر است:
بسم الله رحمن رحیم
حضرت آیت الله محسنی اژه ای
ریاست محترم قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران
سلام علیکم
در این مقطع از تاریخ انقلاب اسلامی و در شرایطی که دشمنان قسم خورده انقلاب در تلاش اند تا چهره نظام جمهوری اسلامی را در عرصه داخلی و بین المللی مخدوش کنند بی تردید اقدامات قاطع و به موقع دستگاه قضائی در مبارزه با فساد، یکی از ارکان اصلی حفظ استقلال و عزت این نظام مقدس است. در این راستا اتحادیه دفتر تحکیم وحدت وظیفه خود میداند که با نقد سازنده، علاوه بر حمایت از دستگاه قضائی به عنوان یکی از ارکان نظام مقدس جمهوری اسلامی بر لزوم پیگیری جدی تر و سریع تر ریاست محترم قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران پرونده های حیاتی کشور تأکید کنند.
۱ قاطعیت دستگاه قضائی در برخورد با پرونده چای دبش قابل تقدیر است برخورد قاطع قوه قضائیه در پرونده چای دبش به ویژه در شرایطی که برخی تلاش داشتند و دارند دستگاه قضائی را به عنوان ابزاری برای حمله به جریانات مخالف خود تحریک کنند به طور خاصی از دقت و شفافیت برخوردار بود بی تردید کسانی که به کلیت دستگاه قضائی در این پرونده هجمه میکنند، از انصاف به دور هستند. لکن نکاتی در احکام وجود دارد که شبهاتی را حول عملکرد شما به عنوان ریاست قوه قضائیه برانگیخته است.
۲ لزوم پیگیری پرونده های مشابه با قاطعیت و بدون هیچ گونه مماشات سیاسی اگر از سویی قوه قضائیه بابت برخورد با پرونده چای دبش شایسته تقدیر است از سوی دیگر انتظار داریم که این رویه قاطع و بدون تبعیض به طور جدی تر در پرونده هایی که دامنه تأثیر آن ها بر کشور به مراتب بیشتر است ادامه یابد. پرونده هایی که مدت هاست کشور و مردم مان را درگیر نتایج مخرب خود کرده است؛ پرونده هایی همچون کرسنت که نه تنها منجر به خسارات میلیاردی برای کشور شد بلکه مصالح و منافع ملی را تحت الشعاع قرار داد. از قوه قضائیه انتظار داریم که به طور جدی تر به پرونده هایی مانند اهمال کاریهای آقای همتی در وزارت اقتصاد که در نهایت به شرایط سخت اقتصادی امروز کشور منجر شد رسیدگی کند و این پرونده ها نیز با دقت و سرعت پیگیری شوند.
۳ شفاف سازی و رسیدگی به مسائل گذشته و عدالت برای همه مهم تر از همه پرسشی که باید به آن پاسخ داده شود این است که اگر قوه قضائیه با جدیت و قاطعیت در پرونده هایی مانند چای دبش ورود کرده است آیا قرار است با همین منطق در برابر سایر پرونده های مشابه نیز ایستادگی کند؟ آیا پرونده هایی همچون کرسنت سوء مدیریتها در دولتهای گذشته و اهمال های آشکار در دوران آقای روحانی مورد توجه قوه قضائیه قرار خواهند گرفت؟ آیا در این پرونده ها که در آنها برخی از مسئولین به طور مستقیم یا غیر مستقیم باعث ضرر و زیان به کشور شده اند. عدالت اجرا خواهد شد؟ اگر قرار باشد صرفاً در پرونده های مشخصی با استفاده از معیارهای سختگیرانه ای چون ترک فعل احکام صادر شود دیگر هیچ توجیهی برای عدم رسیدگی به پرونده های مشابه و بزرگ تر وجود نخواهد داشت. مسئله اینجاست که در شرایطی که دستگاه قضائی در پرونده هایی مانند چای دبش با قاطعیت ، برخورد کرده است دیگر هیچگونه توجیهی برای عدم رسیدگی به پرونده های فساد در دولتهای گذشته مانند حراج ارز کشور در دوران ریاست سیف اهمال در ساخت مسکن مهر و کاهش شدید ذخایر سوخت نیروگاهها وجود ندارد این پرونده ها به ویژه در کنار موارد دیگری چون مدیریت بحران بنزین در آبان ۹۸ تعلل در مدیریت کرونا که به هدر رفتن جان و روان مردم منجر شد و فساد برادر رئیس جمهور دولت تدبیر و امید و معاون اول او باید با همان نگاه عدالت خواهانه و قاطع پیگیری شوند و در دستور کار قوه قضائیه قرار گیرد و نتیجه رسیدگی به این پرونده ها برای مردم روشن و شفاف شود. در غیر این صورت این سؤال برای مردم پیش میآید که آیا در برخورد با مدیران سابق، به ویژه در دولت های گذشته تبعیضی در کار بوده است یا خیر؟
۴ از بین نرفتن اعتماد مدیران دلسوز و انقلابی باید این نکته را یادآور شویم که در شرایط کنونی که برای برون رفت از مشکلات نیازمند اراده راسخ مسئولین و تصمیماتی قاطع داریم نباید به نحوی عمل کنیم که مدیران انقلابی و دلسوز کشور دچار احساس ناامنی و تردید در مسئولیتهای خود شوند. برخوردهای قاطعانه و شدید نباید به گونه ای باشد که نیروهای جهادی و متعهد کشور احساس کنند که در عرصه مدیریت و تصمیم گیری آنان را به هدفهای راحتی برای انتقاد و حملات سیاسی تبدیل خواهد کرد در این صورت شاهد آن خواهیم بود که بسیاری از مدیران که به خاطر نیتهای پاک خود مسئولیت ها را پذیرفته اند از عرصه خدمت گذاری دور خواهند شد و این امر به نوبه خود خسارتهای جبران ناپذیری برای کشور به همراه خواهد داشت.
دیدگاهتان را بنویسید