×
×

نامه هشت بسیج دانشجویی دانشگاه‌های تهران خطاب به رئیس صداوسیما و وزیر کار پیرامون شفافیت جلسات شورای عالی کار
نان کارگران را در تاریکی نبرید!

  • کد نوشته: 1693
  • ۱۹ اسفند
  • 57 بازدید
  • ۰
  • به گزارش خبرنگار کف دانشگاه، هشت بسیج دانشجویی دانشگاه‌های تهران خطاب به رئیس صداوسیما و وزیر کار پیرامون شفافیت جلسات شورای عالی کار نامه‌ای را منتشر کرده‌ است. متن نامه به شرح زیر است: بسم الله الرحمن الرحیم جناب آقای دکتر جبلی ریاست محترم صداوسیما جناب آقای دکتر احمد میدری وزیر محترم تعاون کار و […]

    نان کارگران را در تاریکی نبرید!
  • به گزارش خبرنگار کف دانشگاه، هشت بسیج دانشجویی دانشگاه‌های تهران خطاب به رئیس صداوسیما و وزیر کار پیرامون شفافیت جلسات شورای عالی کار نامه‌ای را منتشر کرده‌ است. متن نامه به شرح زیر است:

    بسم الله الرحمن الرحیم

    جناب آقای دکتر جبلی ریاست محترم صداوسیما جناب آقای دکتر احمد میدری وزیر محترم تعاون کار و رفاه اجتماعی

    سلام علیکم

    با احترام همان گونه که مستحضرید شورای عالی کار به زودی جلسات خود را برای تعیین حداقل دستمزد کارگران در سال آینده آغاز خواهد کرد تصمیمی که بر معیشت و سرنوشت میلیون ها کارگر و خانواده های آنان تأثیر مستقیم دارد اما متأسفانه روند تعیین دستمزد طی سالهای گذشته بدون در نظر گرفتن واقعیت های اقتصادی و معیشتی مردم در فضایی غیر شفاف و پشت درهای بسته صورت گرفته است. نتیجه این فرآیند شکافی عمیق میان حداقل دستمزد مصوب و هزینه های واقعی زندگی کارگران بوده است.

    آمارها نشان میدهد که در سالهای اخیر رشد هزینه های زندگی چندین برابر افزایش دستمزدها بوده است قیمت مسکن کالاهای اساسی خدمات درمانی و حمل و نقل با سرعتی سرسام آور افزایش یافته، در حالی که حقوق کارگران همچنان در سطحی باقی مانده که تأمین حداقل های معیشتی را نیز دشوار کرده است. در چنین شرایطی روند تعیین دستمزد نه تنها باید با شفافیت کامل انجام شود. بلکه باید با مشارکت و اطلاع کامل کارگران از جزئیات مذاکرات همراه باشد.

    اما واقعیت این است که تاکنون کارگران هیچگاه از روند دقیق مذاکرات شورای عالی کار و استدلالهای مطرح شده در جلسات این شورا مطلع نبوده اند. اینکه سرنوشت معیشت میلیون ها کارگر و خانوار در جلساتی پشت درهای بسته و بدون اطلاع جامعه کارگری رقم بخورد رویه ای نا عادلانه و غیر قابل قبول است. کارگران حق دارند بدانند که چه کسانی در مورد افزایش حقوق آنها تصمیم گیری میکنند چه استدلالهایی در این مذاکرات مطرح می شود چه افرادی از حقوق آنان دفاع میکنند و چه کسانی در برابر افزایش عادلانه دستمزدها مقاومت میکنند.

    از این رو بسیج دانشجویی هشت دانشگاه تهران به نمایندگی از جامعه دانشجویی انقلابی خواستار پخش زنده جلسات شورای عالی کار از صدا و سیما و انتشار رسمی مذاکرات این شورا هستیم. تصمیم گیری درباره حداقل دستمزد یک مسئله صرفاً فنی و اقتصادی نیست بلکه موضوعی کاملاً اجتماعی سیاسی و مرتبط با عدالت اجتماعی است. از این منظر پنهان کاری در روند این تصمیم گیری به هیچ وجه قابل قبول نیست شفافیت در مذاکرات شورای عالی کار حداقل ترین گامی است که میتوان برای رعایت عدالت و حفظ حقوق کارگران برداشت.

    اما سؤال اساسی این است اگر ادعا میشود که تصمیمات شورای عالی کار بر مبنای عدالت و منطق اقتصادی گرفته میشود پس چرا این جلسات باید به صورت غیر شفاف و پشت درهای بسته برگزار شود؟

    اگر دولت مدعی دفاع از حقوق کارگران است اگر نمایندگان کارگری واقعاً دغدغه کارگران را دارند و اگر کارفرمایان استدلالهای منطقی در برابر افزایش دستمزد دارند چه دلیلی برای پنهان کاری وجود دارد؟ پخش زنده جلسات شورای عالی کار از صدا و سیما و انتشار رسمی مذاکرات آن حداقل ترین اقدامی است که میتوان برای رعایت حقوق کارگران و تحقق عدالت اجتماعی انجام داد.

    این درخواست نه تنها یک مطالبه دانشجویی بلکه مطالبه میلیونها کارگر است که سالهاست صدای آنها در این مذاکرات نادیده گرفته شده است.

    امید است که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و صداوسیما با اجرای این مطالبه گامی مؤثر در جهت تحقق عدالت اجتماعی تقویت اعتماد عمومی و دفاع از حقوق قشر زحمتکش کارگر بردارد.

    جریان دانشجویی به عنوان وجدان بیدار جامعه این مسئله را با دقت دنبال خواهد کرد و انتظار دارد که این مطالبه حداقلی هرچه سریع تر مورد توجه قرار گیرد.

    والسلام على من اتبع الهدى

    بسیج دانشجویی دانشگاه تهران

    بسیج دانشجویی دانشگاه شریف

    بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر

    بسیج دانشجویی دانشگاه علم و صنعت

    بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی (ره)

    بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی (ره)

    بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق (ع)

    بسیج دانشجویی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی

    نویسنده: مریم بقائی
    برچسب ها

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *