به گزارش پایگاه خبری کف دانشگاه، طرح افزایش ظرفیت پزشکی چند سالی است که در دانشگاه های علوم پزشکی کشور اجرا میشود. البته اجرای این طرح واکنشهای موافق و مخالف بسیاری را به همراه دارد. بسیاری از کارشناسان اجرای طرح «افزایش ظرفیت رشتههای پزشکی» را اولین گام در راستای حل مشکل کمبود پزشک در کشور میدانند؛ برخی دیگر بر این باورند که در حال حاضر زیرساختهای دانشگاههای کشور برای این افزایش پذیرش کفایت نمیکند. در روزهای اخیر نیز تصاویری از کلاسهای درس دانشجویان پزشکی در
این روزها، همزمان با شروع کار دولت جدید، دوباره این مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی نقل محافل مختلف شده و گمانهزنیها درباره سرنوشت آن افزایش یافته است. محمد رضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی چند روز پیش درباره موافقت یا مخالفت با موضوع افزایش ظرفیت پزشکی بیان کرد که «افزایش ظرفیت پزشکی مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است و مصوبه باید مرتب بازبینی شود و اگر ظرفیت به تعدادی برسد که احساس نیاز شود، باید این سطح تغییر کند.» این در حالی است که حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در مصاحبهای گفته بود: شورای عالی انقلاب فرهنگی تا کنون چندین بار موضوع نبود زیرساختها را از سازمان برنامه و بودجه پیگیری کرده است. این مصوبه مشروط به تامین زیرساختهای لازم از سوی سازمان برنامه و بودجه تصویب شد و اجرایی شد. اگر سازمان برنامه و بودجه به بخش دوم این مصوبه عمل نکرده است، باید از آن ها باید پیگیری شود. ظهوریان نماینده مشهد در گفتگو با صدا و سیما نیز از تخصیص بودجه زیرساختی به ساخت هتل در برخی دانشگاهها خبر داد.
با این حال در روزهای اخیر زمزمههایی در خصوص توقف اجرای افزایش ظرفیت علوم پزشکی از سوی وزیر بهداشت و ارجاع مجدد مصوبه به شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شده که این موضوع با واکنش تشکلهای دانشجویی روبرو شده است.
بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر در حساب رسمی خود در پیامرسان ایکس نوشت:
جنبش عدالتخواه دانشجویی نیز در صفحه توئیتری خود به این موضوع واکنش نشان داد.
حال باید دید نظر مسئولین امر در دوگانه کمبود پزشک و کمبود امکانات، افزایش زیرساختها برای افزایش فارغالتحصیلان رشته پزشکی است یا به ادامه شرایط کنونی در کمبود پزشک رضایت خواهند داد.
دیدگاهتان را بنویسید