به گزارش پایگاه خبری کف دانشگاه روز یکشنبه، مورخ ۱۸ آذر ۱۴۰۳ خانم فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت آقای پزشکیان مهمان معاونت فرهنگی و هیئت رئیسه دانشگاه علامه بودند. طبق روایت کانال اطلاع رسانی بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی، در این میانه، یک کرسی آزاداندیشی سوری هم طراحی شده بود که در آن از یکسو ایده وفاق توسط خانم سخنگو ترویج شود و از سوی دیگر، بستری برای بازآرایی سیاسی فتنهگران ۱۴۰۱ در قالب غیرِ قانونی «شورای صنفی» رقم بخورد.
طبق اعلام این تشکل علاوه بر افشای آرایش شکل گرفته در شبهمراسم یادشده، نامهٔ اداری لازمِ شکایت از رفتار هیئت رئیسهی دانشگاه را یک روز بعد از حادثهٔ یادشده ارسال نمود تا «پرسشها، هشدارها و مطالبات بسیج دانشجویی» پیرامون تدبیر برای عدم تکرار حوادث یکشنبه در دانشگاه علامه را به وزیر علوم «آقای سیماییصراف» منتقل کرده باشد. متن این نامه به شرح زیر است:
جناب آقای دکتر سیمایی صراف
وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری
با سلام و صلوات بر محمد و آل محمد (ص) و با احترام، به استحضار میرساند روز ۱۸/۰۹/۱۴۰۳ و پس از فاصله دو سال از خاموششدن تبِ فتنه براندازانه ۱۴۰۱ در دانشگاههای کشور، عناصر فعال باقیمانده این فتنه در روز دانشجو سال ۱۴۰۳ مجدداً اقدام به فعالیت براندازانه در صحن عمومی دانشگاه علامه نمودند. البته تفاوت فتنه روز گذشته با فتنه ۱۴۰۱ در این بود که در آن سال نهاد علم فاصله و مرز مشخصی با این اقلیّت ساختارشکن معین کرده بود، ولی دیروز با صحنهگردانی سرپرست معاونت فرهنگی و سرپرست دانشگاه، اقلیتی هتّاک و ساختارشکن مجدداً امکان حضور و بروز در دانشگاه پیدا کردند. درحالی که پیش از برگزاری این برنامه بهصورت مکتوب و شفاهی به سرپرست دانشگاه و معاون فرهنگی دانشگاه هشدارهای لازم در این خصوص از سوی بسیج دانشجویی اعلام شده بود ولی متأسفانه هیچ توجهی بدانها نشد و شد آنچه نباید.
جناب وزیر علوم
بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی در دوران دوساله فعالیت تشکیلاتی پساکرونا دانشگاهها، برگزارکننده ۸ «نشست علمی-سیاسی کارگزار ملت» با مقامات بلندپایه دولتی-حاکمیتی بوده که هر کدام بهبهترین نحو برگزار و بازنمایی دانشجویی شده است. به واقع فارغ از قرابت سیاسی دولت سیزدهم در نسبت با تشکلهای انقلابی در این ایام، تریبون دانشگاه علامه به دور از هرگونه مدیریت از بالا یا بیرون از دانشگاه محل بروز صریحترین مواضع تشکلی-دانشجویی در نقد و بررسی صحنه سیاسی و اجتماعی جمهوری اسلامی بوده است. در آخرین برنامه از سلسلهنشستهای کارگزار ملت نیز بسیج دانشجویی در اردیبهشت ماه سال جاری میزبان وزیر علوم دولت سیزدهم بود.
در سال تحصیلی جدید اما با وجود دعوت بیش از ۱۵ مسئول دولت چهاردهم به دانشگاه، اعضاء محترم هیئت دولت ترجیح دادند بهجای بسیج دانشجویی علامه، دعوت هیئت رئیسه دانشگاه را پذیرا باشند و این آغاز ماجرای ۱۶ آذر سال ۱۴۰۳ در علامه بود. جمعبندی اصلی بسیج دانشجویی علامه از علتالعلل رخدادهای روز گذشته در این دانشگاه، شتابزدگی معاونت فرهنگی در تولیت و طراحی برنامه اختصاصی خویش در ۱۶ آذر و عملکرد کاملاً نادرست این معاونت در اجرای غیردانشجویی این برنامه است. همچنین اشتیاق فراوان و غیرطبیعی سرپرست محترم دانشگاه برای تبدیل دانشگاه علامه به «محفل/میتینگ سیاسی و شبهعلمی وفاق» موجب «سراسیمگی» در برنامهریزیهای راهبردی، فرهنگی و سیاسی شده است.
بروز این مسئله نیز در چند ماه پس از انتصاب ایشان در برگزاری نشستهای نمایشی که نه بار علمی و سیاسی و نه وجه دانشجویی و دانشگاهی دارد و صرفا با هماهنگی و همکاری ستاد وزارت عتف رقم میخورد نمایان است. فارغ از اینها مشخصاً درخصوص اتفاقات روز ۱۸/۰۹/۱۴۰۳ دانشگاه ۴ سوال محوری وجود دارد که هیئت رئیسه محترم دانشگاه باید بدان پاسخ معین و صریح داشته باشند:
۱. به چه سبب و با چه تحلیلی باید معاونت فرهنگی دانشگاه دست اقدام به برگزاری برنامه سیاسی در دانشگاه با سویههای کاملاً دولتی نماید؟ مگر غیر از این است که جنس برنامههای ستادی دانشگاه در ۱۶ آذر باید متناسب با ماموریت کلان دانشگاه باشد و اجرای ویژهبرنامههای سیاسی به تشکلهای سیاسی دانشگاه واسپاری گردد؟
۲. چرا در اجرا و طراحی این برنامه چند دانشجوی دارای سابقه و معارض با انقلاب اسلامی دخالت داشتهاند؟ با چه منطقی شورای صنفی دانشگاه که نمایشی از بازیگری صنفی است و بیشتر لانه جسارت به نظام اسلامی است، در این برنامه تریبون داشتند؟ مگر این شورا عضو شورای فرهنگی است و اساساً تشکل دانشجویی محسوب میگردد؟ مگر هویت ساختارشکن این افراد بر معاون محترم فرهنگی دانشگاه پوشیده بوده است؟
۳. نسبت هیئت رئیسه جدید دانشگاه علامه با متولیان پروژه هتک حرمت نهاد علم در فتنه ۱۴۰۱ چیست؟ چگونه است که برنامههای حول محور شعار سیاسی “وفاق ملی” در دانشگاه علامه به شکل معناداری با بدنه حرمتشکن، برانداز و آشوبگر ۱۴۰۱ قرابت و نزدیکی پیدا میکند و با آن پیش میرود؟
۴. چرا در سالهای گذشته هیچکدام از برنامههای بسیج دانشجویی که اتفاقا دارای شور و نشاط دانشجویی بودهاند، دچار چنین سرانجامی نشدهاند و حتی اگر شدهاند با مدیریت عاقلانه و منطقی بسیج دانشجویی منتهی به افزایش اعتبار دانشگاه شدهاند؟ آیا تصویر ناکارآمد ایجاد شده از معاونت فرهنگی در اداره یک برنامه ساده، درس عبرتی برای سرپرست محترم معاونت فرهنگی دانشگاه خواهد شد؟
با توضیحاتی که به میان آمد، لازم به ذکر است مجدد یادآوری کنیم مدیریت فضای فرهنگی-سیاسی دانشگاه دارای ظرافتهایی بسیار پیچیده و نقطهزن است که در صورت بروز کوچکترین ناتدبیری در این حوزه با احتساب موقعیت ویژه بزرگترین دانشگاه علوم انسانی غرب آسیا، فجایعی غیر قابل جبران در فضای ستادی و دانشجویی دانشگاه بهوجود میآید.
پس خواهشمند است دستور فرمایید:
«سرپرست محترم دانشگاه علامه طباطبایی در پاسداشت وفاق ملی برای تعالی نظام مقدس جمهوری اسلامی ضمن تذکر اداری شدید به سرپرست معاونت فرهنگی دانشگاه درخصوص اقدامات هتاکانه پیش آمده در برگزاری برنامه روز دانشجو و عدم همکاری منطقی لازم با بسیج دانشجویی، با گفتارهای ساختارشکنانه ناطق شورای صنفی برخورد نموده و شورای مذکور را عطف به آییننامه شوراهای صنفی مبنی بر اینکه “شوراهای صنفی مجاز به انجام فعالیت و موضعگیری سیاسی و همکاری، همسویی و حمایت از تشکلها و جریانهای سیاسی داخلی و خارج دانشگاهها نمیباشند” با ارجاع به شورای نظارت وزارت علوم از سوی معاونت دانشجویی دانشگاه منحل اعلام شود. همچنین با تکتک توهینکنندگان به ساحت دانشگاه و جمهوری اسلامی در برنامه مذکور، برخورد لازم مبتنی بر قواعد کمیته انضباطی دانشگاه انجام گیرد»
در پایان نیز باید متذکر شویم که اولاً بسیج دانشجویی پیشران ایجاد فضای گفتگوی مغتنم علمی-سیاسی در بستر دانشگاه بوده و هست و خواهد بود و آنچه تا بدینجا عملشده، جز برای پاسداری از حریم مقدس نهاد علم جمهوری اسلامی نبود و نیست. این پاسداری از جهات مختلفی همانطور که در تعامل با وزارت عتف دولت سیزدهم هم مشاهده شد و اسناد آن موجود است، خط قرمز بسیج دانشجویی دانشگاه علامه تلقی میگردد؛ پس به هیچعنوان تحقق آن معطل فرآیندهای دیوانسالارانه وزارت عتف و دانشگاه باقی نخواهد ماند. اقدامات بهنحو مستقل و با اهتمام فزاینده از سوی بسیج دانشجویی دنبال خواهد شد. البته کوتاهی و سستی در انجام وظیفه حتمی و قطعی وزارت عتف در مدیریت متعالی نهاد علم جمهوری اسلامی نیز مورد چشمپوشی قرار نخواهد گرفت.
والسلام علی من التبع الهدی
رونوشت:
حجتالاسلام رستمی مسئول محترم نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها
حجتالاسلام اکبریاقدم مسئول محترم نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علامه طباطبائی (ره)
دکتر شجاع احمدوند سرپرست محترم دانشگاه علامه طباطبائی (ره)
دیدگاهتان را بنویسید