×
×

نطق دانشجویان مقابل رئیس مجلس
دانشجویان خطاب به رئیس مجلس چه گفتند؟

  • کد نوشته: 1212
  • ۱۸ آذر
  • 266 بازدید
  • ۰
  • به گزارش پایگاه خبری کف دانشگاه دانشگاه تهران بمناسبت ۱۶ آذر میزبان آقای دکتر قالیباف، رئیس قوه مقننه بود. نمایندگان تشکل‎‌های دانشجویی نیز متن سخنرانی خود را در حضور آقای قالیباف قرائت کردند که گزیده آن به شرح زیر است: نماینده جامعه اسلامی: بسم الله الرحمن الرحیم سلام علیکم. در آغاز سخن، یادی می‌کنیم از […]

    دانشجویان خطاب به رئیس مجلس چه گفتند؟
  • به گزارش پایگاه خبری کف دانشگاه دانشگاه تهران بمناسبت ۱۶ آذر میزبان آقای دکتر قالیباف، رئیس قوه مقننه بود. نمایندگان تشکل‎‌های دانشجویی نیز متن سخنرانی خود را در حضور آقای قالیباف قرائت کردند که گزیده آن به شرح زیر است:

    نماینده جامعه اسلامی:

    بسم الله الرحمن الرحیم
    سلام علیکم.
    در آغاز سخن، یادی می‌کنیم از شهید جمهور، شهید رییسی عزیز. کمتر از یک سال از شهادت مظلومانه ایشان می‌گذرد، اما هر روز بیش از پیش جای خالی این بزرگمرد را حس می‌کنیم. دلسوزی، اخلاص، و جدیت او در پیگیری منافع مردم، معیار و الگویی بود که امروز در بسیاری از مسئولان دیده نمی‌شود. او برای اعتلای نظام اسلامی و اجرای عدالت، بی‌محابا در میدان ایستاد و الگویی جاودانه برای مسئولان باقی گذاشت.
    و اما بعد؛
    جناب آقای قالیباف،
    از سفر اخیر و پرمخاطره شما به لبنان صمیمانه تشکر می‌کنیم. این اقدام، نه فقط یک سفر دیپلماتیک معمولی، بلکه نمادی آشکار از حمایت جمهوری اسلامی ایران از جبهه مقاومت در برابر نظام سلطه و رژیم صهیونیستی بود. این حضور شجاعانه، نشان‌دهنده عمق تعهد نظام اسلامی به مبارزه با ظلم و تقویت محور مقاومت است.
    ما معتقدیم که مقاومت، سنگر اول دفاع از عزت و اقتدار امت اسلامی است. حمایت از گروه‌های مقاومت در لبنان، فلسطین، سوریه، و عراق، نه تنها دفاع از مظلومان و آرمان‌های انقلاب اسلامی است، بلکه بخشی از راهبرد کلان نظام در مقابله با دشمنان اسلام و ایجاد یک نظم جهانی عادلانه‌تر است.
    پیام حضور شما در لبنان به همه دشمنان واضح بود: جمهوری اسلامی ایران، چه در میدان نبرد، چه در عرصه دیپلماسی، در کنار جبهه مقاومت ایستاده و اجازه نخواهد داد که نقشه‌های شوم آن‌ها علیه ملت‌های مظلوم منطقه به نتیجه برسد. این اقدام شما، دلگرمی بزرگی برای ملت‌های مظلوم منطقه و ضربه‌ای محکم بر پیکر دشمنان ما بود.
    اما این را بدانید که مردم خواستار پاسخی سخت و قاطع به رژیم صهیونیستی هستند تا دیگر فکر جسارت به خاک جمهوری اسلامی به ذهنشان خطور نکند.
    امروز، با دولتی روبرو هستیم که خود را دولت “وفاق” می‌نامد. اما این چه وفاقی است که تنها عده‌ای خاص در آن جایی دارند و هر کس که با سیاست‌های دولت مخالف باشد، دشمن وفاق معرفی می‌شود؟
    آنچه تاکنون دیده‌ایم، وفاق بر سر منافع ملت نبوده است. بلکه آنچه به وضوح مشاهده می‌شود، تلاش‌های متمرکز و بی‌وقفه دولت برای تحمیل افراد خاصی همچون آقای ظریف بر ساختار حکمرانی است. این در حالی است که بسیاری از مردم و دلسوزان نظام، وفاق را به معنای هم‌افزایی و تمرکز بر حل مشکلات واقعی کشور می‌دانند، نه تحمیل یک جریان خاص.
    ما هنوز وعده‌های رئیس‌جمهور را فراموش نکرده‌ایم. دکتر پزشکیان به روشنی وعده داده بود که اجرای قانون برنامه هفتم توسعه، ستون فقرات عملکرد دولت خواهد بود. حال، بپرسید که چه بر سر این وعده‌ها آمده است؟ لایحه بودجه‌ای که امروز از سوی دولت ارائه شده، کمکی به تحقق برنامه توسعه نخواهد کرد.
    جناب آقای دکتر
    امروز شاهد آن هستیم که دولت، نه تنها اراده ای برای اجرای قانون حجاب و عفاف ندارد ، بلکه عملاً آن را نادیده گرفته و در مسیر بی‌اعتنایی به ارزش‌های دینی و قانونی حرکت می‌کند.
    قانون حجاب و عفاف، یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که نمی‌توان در برابر آن کوتاه آمد یا بی‌تفاوت بود. این قانون، پیش از آنکه صرفاً یک الزام اجتماعی باشد، یک حکم الهی است و زیر پا گذاشتن آن، به معنای سرپیچی از فرمان خداوند متعال است.
    آقای قالیباف، آیا مجلس شورای اسلامی، که باید سنگر دفاع از احکام الهی و قوانین مصوب ملت باشد، در برابر این تخلف آشکار دولت سکوت خواهد کرد؟
    ما قاطعانه اعلام می‌کنیم که حمایت از قانون حجاب و عفاف، نه تنها یک وظیفه قانونی، بلکه یک تکلیف شرعی و اخلاقی است. هرگونه کوتاهی در این زمینه، غضب الهی را به همراه خواهد داشت و مسئولیت آن بر عهده تمام کسانی است که در این مسیر اهمال کاری می‌کنند.
    آقای قالیباف، تعریف شما از وفاق چیست؟ آیا وفاق به معنای رای اعتماد بی‌چون‌وچرا به وزیرانی است که امروز نتیجه آنرا در انتصاب افرادی که سابقه ی مخالفت و عناد با نظام جمهوری اسلامی را دارند در لایه های مختلف حکومتی می‌بینیم است؟ یا به معنای تأیید بودجه‌ای که به گفته متخصصان، عملاً کشور را از مسیر توسعه خارج میکند؟
    آقای دکتر!
    مجلس، نماد اراده ملت است. مجلس تا کجا قرار است در برابر دهن‌کجی دولت به قانون اساسی، برنامه‌های توسعه‌ای و حتی دستورات الهی سکوت کند؟ اینجا سکوت جایز نیست. مردم از شما انتظار اقدام دارند، نه تعارف.
    رییس محترم مجلس
    مردم،سرمایه و پشتوانه اصلی کشور و نظام اسلامی اند. همان‌طور که نقش مردم را در پیروزی‌های جبهه مقاومت، دیدیم، امروز نیز بدون حمایت و همراهی ملت نمی‌توان در این نزاع تمدنی و تاریخی، به پیروزی دست یافت. رشد اقتصادی و تحول کشور، بدون تقویت معیشت و ایجاد امید در میان مردم، ممکن نیست.


    نماینده بسیج دانشجویی:

    نقش آفرینی فعال جمهوری اسلامی ایران مستلزم مدیریت مشکلات داخلی و گرفتن آرایش جنگی در لایه اقتصادی است. جنبش دانشجویی از بدو تشکیل همیشه مدافع آزادی امنیت و استقلال ایران اسلامی عزیز بوده است.

    در شرایطی که مردم طبقه متوسط پایین جامعه برای استخدام در سازمان‌های اداری باید استعلامات مختلفی را پشت سر بگذارند برخی از انتصابات ها در معاونت ریاست جمهوری وزارت علوم و بهداشت کاملاً غیرقانونی صورت پذیرفته است.

    در شرایطی که کشور با ناترازی‌های ارزی و انرژی مواجه است برخی تصمیمات بازگشت حق ماموریت دلاری و منع مازوت‌سوزی و عدم اقدام فعال در نسبت با ساخت نیروگاه‌ها کاملاً به دور از فضای واقعی جامعه گرفته می‌شود.

    متذکر می‌شویم که هرگونه وفاق و انسجام در حاکمیت و لایه‌های مدیریتی کشور باید در چارچوب قانون و امر ولی باشد. در شرایطی که مردم کوچه و بازار و کم‌برخوردار جامعه برای استخدام در سازمان‌های اداری باید استعلامات مختلفی را پشت سر بگذارند برخی از انتصابات ها در دولت کاملاً غیرقانونی صورت پذیرفته است.

    نماینده مجمع دانشجویان عدالتخواه:
    هو العادل
    با سلام خدمت حضار و مهمانان عزیز؛

    «باید اذعان کنیم که در دهه پیشرفت و عدالت، نمره مطلوبی در باب عدالت بدست نیاورده‌ایم.» (۱۳۹۹/۳/۷ رهبر انقلاب)

    چنان که دیدیم جمع بندی رهبر انقلاب از وضعیت حال حاضر، علی‌رغم تمام تلاش‌ها عقب ماندگی در عدالت است. آنچه به نظر ما می رسد این است که در سالیان اخیر این وضعیت به دلایل متعدد تشدید شده است. نگرانی ما این است که با تشدید این نابرابری و تبعیض، عقب ماندگی در عدالت تبدیل به رویه، ساختار و گفتمان مورد پذیرش مجموعه دولت و مجلس قرار گیرد. این عقب ماندگی دلایل، بهانه‌ها و نمودهای متعددی دارد که به دلیل کوتاهی زمان به دو مولفه مهم و خطرناک آن اشاره میکنیم :

    ۱. سرکوب رفاه و معیشت عمومی :
    در وضعیتی قرارگرفته‌ایم که گویی دولت و مجلس هیچ وظیفه‌ای غیر از حل ناترازی‌های جیب خود به جز از طریق کوچک کردن سفره‌های مردم ندارند. در شرایطی هستیم که حقوق کارمندان در سه سال پیاپی به رغم وعده‌های داده شده تقریبا نصف تورم افزایش پیدا کرده است. حقوق کارگران نیز دو سال است همین وضعیت را دارد و مجلسی که قرار بود جهشی برای کار کشیدن از دولت، بنا به وعده‌های حضرتعالی باشد، نظاره‌گر بدترین وزیر کار پس از انقلاب در دولت قبل بود.

    کالا برگی که قرار بود حداقل کالری مورد نیاز خانوارهای ایرانی را تامین کند به لطف دولت و مجلس بی‌اثر و حذف شده است. این دستبرد به سفره مردم تا بدین جا نیز ختم نشده و مستمری مستضعفین فقط ۲۰ درصد افزایش پیدا کرده است.

    صندوق های بازنشستگی به دلیل اشتباهات مسئولین در آستانه بحران قرار دارند. اشکالی ندارد! مجلسِ آقای قالیباف ۵ سال به سن بازنشستگی اضافه می کند. تا بدان جا که می‌توان گفت حداقلی‎‌ترین برنامه توسعه و لایحه بودجه از منظر حمایت‌های اجتماعی و رفاهی پس از انقلاب در مجلسی که شما ریاست‌اش را برعهده داشتید تصویب شده است. آن هم در شرایطی که در وضعیت جنگی قرار داریم و با تورم‌های بالای ۴۰ درصد دست و پنجه نرم می‌کنیم.

    ۲. عزم همه جانبه برای منافع خصوصی:
    از یک طرف به بهانه تحریم، نبود منابع و عدم سرمایه گذاری، دائم سفره مردم را کوچک می‌کنید، از طرف دیگر گویی هیچ وظیفه‌ای جز تاراج اموال عمومی همان مردم برای خود قائل نیستید. تجربه سیاه خصوصی سازیِ دهه نود کافی نبود که دوباره دنبال احیای آن روند اشتباه هستید. جدیدا انتقادات به خصوصی سازی را در حد خاله بازی پایین آورده‌اید و فرمودید منتقدان دغدغه‌شان این بوده که چرا به خاله و عمه گیر می دهید! نخیر جناب قالیباف! جمع بندی رهبر انقلاب از اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ این بود که «نصفش فاسد از آب درآمد» (۱۴۰۲/۱۰/۱۹ رهبر انقلاب). اکنون به احیای همان روند از طریق واگذاری‌های بی‌ضابطه‌ زمین و شرکت‌های دولتی و مولدسازی پرداخته‌اید؛ حتی دیگر تعارف را کنار گذاشته و جدیدا فرمویده‌اید که یک صبح تا شب کل جلسه سران قوا را به این پرداخته‌اید که امنیت سرمایه گذار و شجاعت واگذاری و فروش را به مدیران برگردانید. در شرایط جنگی عوض آنکه به فکر احیای اقتصاد کشور از طریق درست باشید کل دغدغه‌تان شده امنیت سرمایه‌داران و خصوصی سازی مجدد اموال عمومی؟
    در شرایطی که جان کارگران به ثمن بخس در معادن گرفته می‌شود عوض آنکه به فکر حل این معضلات از طریق تقویت تشکل‌های کارگری و تعاونی سازی باشید، این چنین تیشه به دست گرفته‌اید و ریشه می‌زنید! چه کلمات ناآشنایی! تشکل کارگری… تعاونی…
    بله آقای رییس نمی‌شود با این گزاره‌ها انقلاب کرد و قانون اساسی نوشت اما با خصوصی سازی و مولد سازی ادامه داد.

    این عقب ماندگی در عدالت محدود به موارد گفته شده نیست و می‌توان و باید ساعت‌ها درباره آن حرف زد. اما گویی گوش شنوا وجود ندارد. نتیجه این وضعیت میدانید چیست؟ انتخابات های حداقلی و مشارکت‌های اجتماعی-اقتصادی آب رفته مردم. وقتی در انتخابات‌ها با دغدغه حقوق کارگران و جهش و ثبات اقتصادی از مردم رای می‌گیرید اما وقتی به مجلس می‌روید آن کار دیگر می‌کنید، وقتی همان قانون شفافیتی که خودتان نوشته‌اید را نه اجرا می‌کنید نه از دیگر قوا پیگیری‌اش می‌کنید و اصلاح ماده ۴۱ قانون کار در مجلس گم می‌شود، آیا می‌توان چیزی جز میزان مشارکت در انتخابات‌های فعلی را توقع داشت؟
    کاش فرصت بود و تمام وعده‌های انتخاباتی‌تان را مرور می‌کردیم. شاید حذف مردم برای عده‌ای نان داشته باشد، برای مثال با یک مشارکت ۲۰ درصدی رییس مجلس شوند، اما حتما برای انقلاب اسلامی آبی نداشته است.
    آیا زنگ خطر بی‌اعتمادی مردم به گوشتان نمی‌رسد؟ انتخابات‌های ۲۰ درصدی مجلس و ۴۰ درصدی ریاست جمهوری بیدارتان نکرده است؟ از نظر ما در این میان هیچ راهی برای اصلاح وضعیت جز تلاش برای حل این نابرابری‌ها و حضور همه جانبه مردم چنان که در قانون اساسی دیده شده است وجود ندارد.

    به امید ظهور عدالت گستر گیتی.


    نماینده انجمن اسلامی مستقل:

    ۱۶ آذر روز شجاعت و آگاهی دانشجویان برای استقلال کشورمان است. دانشجو در هرزمان نقش کلیدی در شکل دهی جامعه دارد. بعد از ماه ها موفق شدیم با آقای قالیباف تخاطب کنیم.کاری که آقای قالیباف در دوره انتخابات هم توفیق آن را نداشت.

    ما پیرمرد هفتاد ساله نیستیم که اسیر دنیا شده باشیم و نتوانیم حرف بزنیم و مقابل هر شکلی از وفاق که در مسیر آنها نباشد می‌ایستیم. تجربه دههٔ شصت نشان داد اگر سفرهٔ مسئولین از مردم جدا نباشد، مردم هم کنار آنها خواهند بود.

    رویکرد دولت در سیاست خارجی تکرار اشتباهات دههٔ نود است. از مجلس انتظار داریم جلوی اینها را بگیرد، راهی که در دولت قبلی آغاز شده بود و با کشور های اسلامی پیش می‌رفت، نباید متوقف شود. منطقهٔ سوریه که از دست رفت، تا دیر نشده عراق را دریابید. چهل روز از حملهٔ رژیم میگذرد و بی پاسخ مانده است، نباید این تعرض به خاک کشکرمان بی جواب بماند.

    برچسب ها

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *