به گزارش پایگاه خبری کف دانشگاه، متن سخنرانی دبیر اتحادیه انجمن اسلامی مستقل دانشجویان در ویژهبرنامه گرامیداشت روز دانشجو که با حضور رئیس جمهور در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، به شرح زیر است:
بسمه تعالی
باسلام و اهدای تحیات:
انتخابات ۵۰ درصدی اخیر که منجر به پیروزی حضرتعالی و روی کار آمدن دولتتان گردید، با رشد نسبی حضور مردم همراه شد، اما همچنان با حدنصاب مشارکت در معیار انقلاب اسلامی فاصله ای معنادار دارد. از نظر ما، کاهش سرمایه اجتماعی ، کلان مسئله حاکمیت در یک دهه گذشته است که معلول مواردی است که در زیر عرض می شود:
مدیریت کاریکاتوری کشور در دولت آقای روحانی، تک ساحتی دیدن سیاست خارجه و گره زدن همه مشکلات کشور به مذاکرات و نتیجه نگرفتن از آن، موجب رخوت در سیاست داخلی گردید.
مردم به گمان اینکه راه دولت روحانی به جلوداری جناب ظریف، کلید رفع همه مشکلات است، به ایده مذاکرات و برجام امیدها بستند و پس از ناکامی همان دولت در نقد کردن توافق، از آن عبور کردند. فاجعه بنزینی در آبان ۹۸ آخرین میخ بر تابوت اعتماد و اعتنا به روحانی و ظریف بود. در واقع اگر به دنبال دلایل کاهش سرمایه اجتماعی هستیم، باید به دهه عبرت آموز ۹۰، نگاهی نو بیندازیم!
تکرار همان ایده ها، همان نوع گفتار، با همان افراد، یعنی دولت آقای پزشکیان نه تنها بنای عبرت گرفتن از دهه ۹۰ را ندارد، بلکه به دنبال پی گرفتن همان مسیر است. وظیفه ما هشدار نسبت به تجدید خاطرات تلخ روزهای دهه ۹۰ است. به عبارت دیگر، آقای پزشکیان از ما گفتن! تو خواه پندگیر، خواه ملال.
ساده دیدن مسائل پیچیده در حکمرانی، مثل خاموش کردن چراغ های جلسات هیات دولت برای مدیریت مصرف برق در یک جامعه ۹۰ میلیونی، شاید کمی خلاقانه، اما نگران کننده است.
شما به نحوی آرمانگرایانه و با طرح مباحث نهج البلاغه وارد فضای انتخاباتی شدید که امید میرفت در هفته های اول فکری، به حال دهک های پایین جامعه نمایید، اما با هر موضعگیری شما، اتفاقا این بخش از مردم هستند که به دلشوره و نگرانی میافتند! آیا بنزین گران میشود؟ آیا یارانه ها حذف خواهند شد؟ چرا کالابرگ عرضه نمی شود؟ آیا وام ازدواج حذف می شود؟ و قص علی هذا
ولی در عوض با طرح دغدغه های دست چندم برای طبقات لوکس که در اولویت های عامه مردم نیستند، روزمره می گذرانید. مگر شما نبودید که با ارجاع به نهج البلاغه می گفتید: و إنّما عِمادُ الدِّینِ و جِماعُ المسلمینَ و العُدَّهُ للأعداءِ العامَّهُ مِنَ الاُمَّهِ … پس چه شد توجه به توده مردم؟ تعیین دلاری حق ماموریت برای خاصه خواص، توجه به عامه من الامه است؟ عدم تخصیص ارز برای کالاهای ضروری توجه به عامه مردم است؟
بیایید با مردم وفاق کنید. به معنای حقیقی آن؛وفاق حقیقی از سفره مردم می گذرد نه از دفاتر احزاب سیاسی.
وفاق نباید اسم رمز انتصابات افراد حاشیه دار، دوتابعیتی و یا نزدیکانتان باشد. کفش دزدهای اشوب ۱۴۰۱ را اگر به مسجد راه میدهید، لااقل به امامت جماعت مَگُمارید! آموزش عالی و ریاست دانشگاههای جمهوری اسلامی چگونه به جولانگاه کسانی تبدیل میشود که جمهوری اسلامی که هیچ، ایران را تجزیه شده میخواستند!
کارهای نمایشی بلای جان این کشور شده است؛ از شورای راهبردی تعیین وزرا که به مضحکه عام و خاص تبدیل شد تا مدعای بازگرداندان اساتید و دانشجویانی که اساسا اخراج نشده بودند. در حالی که جایگاه ما در تولید علم در جهان و منطقه شرایط بدی دارد، وزیر علوم به دنبال سلبریتیزه کردن این وزارتخانه است.
از جمله دیگر کارهای نمایشی، مدعیات دولت در حوزه سیاست خارجی است. شعارهایی که حتی در طولانی مدت نمی توان به تحقق آنها امیدوار بود، اما مثل نقل و نبات در دولت طرح میشوند.
شما مدعی عدالت آن هم از منظر مولا علی هستید. در مواضعتان هم با رویکردهای عدالتخواهانه نقدهایی به رویکردهای سیاسی و اقتصادی جاری نظام دارید؛ مثلا به بیمه تکمیلی انتقاد میکنید، یا از بنگاه داری بانک ها شاکی هستید ولی وزیرانی را بر مصدر امور گذارده اید که دقیقا خلاف این مشی عمل میکنند! از جمله وزیر اقتصاد که وام های کلان را حق قانونی کارمندان بانک و بنگاه داری بانک ها را مشروع می داند.
آقای رییس جمهور
شرایط منطقه ای و جهانی شرایطی را ایجاد کرده است که فضای همراهی و انتقاد دلسوزانه با دولت شما بهتر از دولتهای گذشته است. اگر شهید رییسی بی انصافانه توسط همراهان فعلی شما در فضای رسانه ای کوبیده میشد،اما جریان دانشجویی مستقل، خود را منتقد دلسوز دولت های این کشور میداند و امیدوار است که رئیس جمهور پزشکیان خود را از این نعمت محروم نکند. چه اینکه امام خمینی فرمود: نقد ولو تخطئه ، موهبت الهی است.
دیدگاهتان را بنویسید