به گزارش پایگاه خبری کف دانشگاه، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر به همراه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران و جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی در نامهای خطاب به آقای دهقان، رئیس بنیاد مستضعفان مسائلی را پیرامون واگذاری هتلهای این بنیاد مطرح کردند و از ایشان برای حضور در دانشگاه امیرکبیر و پاسخگویی به دانشجویان دعوت به عمل آوردند. متن نامه به شرح زیر میباشد:
بسم الله الرحمن الرحیم
« اگر واقعا ملاک این [منصوب بودن توسط رهبری] باشد، که آدم باید به هیچکس اعتراض نکند؛ چون رئیس قوه قضائیه را رهبری انتخاب میکند. رئیس جمهور را هم رهبری تنفیذ میکند؛ میگوید نصب کردم. پس باید بههیچ کس اعتراض نکرد؛ نه آقا! »
مقام معظم رهبری (۸۷/۰۷/۰۷)
جناب آقای دهقان
ریاست محترم بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی
با سلام و احترام
هفته گذشته، خبری در رسانهها منتشر شد که به شدت موجی از نگرانی و تردید را در افکار عمومی و میان اقشار مختلف جامعه برانگیخت. این خبر به واگذاری هتلهای بنیاد مستضعفان به یکی از برادران مسئولین مربوط میشد و متأسفانه، این موضوع به طور خاص متوجه شخص شما و بنیاد مستضعفان شده است. لذا بر خود لازم میدانیم که در این زمینه با دقت نظر بیشتری به بررسی ابعاد مختلف این موضوع بپردازیم.
یکی از نکات قابل تأمل در این خصوص، قیمت فروش هتلهای مذکور است که رقم حیرتانگیز ۴۷ هزار میلیارد تومان را به خود اختصاص داده است درحالیکه ارزش واقعی این هتلها به مراتب بیشتر و بالغ بر ۵۰۰ همت برآورد میشود. دقیقا طی چه روالی این قیمتگذاری انجام شده است؟ با ارائه اسنادی نسبت به انتقادهای موجود و تخمین قیمت واقعی پاسخ دهید. بهجهت بزرگی مبلغ خریداری که چندین برابر بودجه تمام نهاد فرهنگی و دینی در یکسال است، اشتباهات کوچک میتواند زیان های گستردهای به بیتالمال وارد کند. چه برسد بهآنکه ادعاهایی برای ارزش هتلها با چندین برابر قیمت عرضه شده، وجود دارد.
در این میان، برخی ادعا میکنند که اگر قیمت فروش هتلها بیش از ۴۷ همت باشد، خریدار دیگری وجود نخواهد داشت. مبلغی نزدیک به هشتصد میلیون دلار، فقط توسط تعداد انگشت شماری قابل تامین است و فروش نازل این اموال به آقای مهدی جهانگیری با چنین قیمتی طبیعتاً زمزمه یک مزایده ناسالم را برمیانگیزاند. بهطوری که بهسبب بزرگی ارزش خرید، عملا تعداد بسیار محدودی از خریداران میتوانند پینشهاد دهنده باشند و عملا مزایدهای اتفاق نخواهد افتاد. ثانیا باید عرضه داشت هتلها در ادوار مختلف بهدلیل ذات خدماتی آنها (بهغیر دوران کرونا) مجموعههای سوددهی هستند. ادعای زیاندهی مجموعهها نشاندهنده مدیریت غلط است که آن نیز، باید توسط بنیاد شفافسازی شود.
موضوع دیگری که باید به آن توجه شود، این است که آیا پس از فروش این هتلها، خریدار تغییر کاربری نخواهد داد؟ به عبارت دیگر، آیا ممکن است هتلها به نام خریدار باقی بمانند اما در آن مکانها مراکز خرید یا فعالیتهای غیرمرتبط با صنعت گردشگری احداث شود؟ باید خاطرنشان کرد که تمامی این ۲۲ هتل در سراسر کشور به منظور خدمت به مستضعفان و اقشار نیازمند ساخته شدهاند و نباید تغییر کاربری پیدا کنند. چرا که اگر این واگذاری برخلاف سیاست مولدسازی و اشتغالزایی منجر به اخراج شاغلان یا رکود املاک با رویکرد سرمایهمحوری شود، آشکارا بسط عدالت در آن لحاظ نشده. بنابراین احتیاج است که حتما شروط این واگذاری و فرایند صلاحیت خریدار (باتوجه به سابقه منفی) روشنگری شود.
باید یادآوری کنیم که بنیاد مستضعفان به عنوان یک نهاد انقلابی و مردمی، مسئولیت سنگینی در قبال جامعه دارد. بنابراین انتظار میرود تصمیمات اتخاذ شده در این بنیاد با شفافیت کامل صورت گیرد و منافع عمومی در اولویت باشد. در غیر این صورت، ممکن است اعتماد عمومی نسبت به بنیاد مستضعفان آسیب ببیند و این موضوع تبعات جبرانناپذیری برای آینده نهادهای انقلابی خواهد داشت.
از اینرو ما دانشجویان انقلابی ، برای روشن شدن جزئیات موضوع و رفع ابهام از اذهان عموم، از شما یا یکی از مدیران مرتبط دعوت میکنیم تا در دانشگاه امیرکبیر حضور یافته و در یک میزگرد پرسش و پاسخ، به تمامی ابهامات پاسخ دهید. امید است این اقدام موجب رفع تردیدها و ایجاد شفافیت در افکار عمومی گردد.
با احترام و آرزوی موفقیت
تشکلهای امضا کننده:
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر
انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران
جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی
دیدگاهتان را بنویسید