بر اساس گزارش پایگاه خبری کف دانشگاه، بسیج دانشجویی دانشگاه تهران در نامهای خطاب به آقای علیآبادی و آقای پاکنژاد به مسائلی پیرامون مسئله ناترازیها و قطعی برق پرداختند که متن آن به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای دکتر عباس علی آبادی، وزیر محترم نیرو
جناب آقای دکتر محسن پاک نژاد وزیر محترم نفت
همانطور که مستحضر هستید قانون هفتم توسعه رشد ۸ درصدی سالانه اقتصاد کشور را هدف گذاری کرده است و بدیهی ست که انرژی لازمه و موتور محرکه رشد اقتصادی است و بدون انرژی هیچ یک از فرآیندهای تولید، حمل و نقل خدمات و…. قادر به ادامه فعالیت نخواهند بود؛ لکن آنچه امروز شاهد آن هستیم این است که کشور انرژی لازم برای رشد اقتصادی و گذشته از آن حتی تأمین نیاز شبکه های مصرف خانگی را هم ندارد. تاکید مکرر رئیس جمهور محترم دکتر پزشکیان در تبلیغات انتخاباتی خود بر اجرای قانون هفتم توسعه با وضعیت فعلی ناترازی انرژی در تناقض است چرا که طبعا با این رویه به اهداف معین شده در قانون دست نخواهیم یافت.
متاسفانه آمارها نشان میدهند علی رغم افزایش مصارف شبکه خانگی در دهه ۹۰ رشد ظرفیت نیروگاهی کشور طی دولتهای یازدهم و دوازدهم دچار عقب ماندگی شدیدی شده و توامان با افزایش مصرف تولید افزایش نیافته است؛ از سوی دیگر حتی تولید برق از انرژی هسته ای هم به دلیل خوش خیالی عده ای غربگرا توسعه نیافته.
امروز همه واقفند که طی هشت سال کشور دچار عقب افتادگی شده است، اما دوران انداختن مشکلات به گردن دیگران و شانه خالی کردن از زیر بار مسئولیت ها گذشته و لازم است به فکر حل مشکلات و رفع نیازها باشیم.
بررسی های آماری نشان میدهد که از میانه دهه نود تا به امروز سهم مازوت از سوخت نیروگاه ها سالانه بین ۵ تا ۱۰ درصد بوده و گاز سوخت اصلی نیروگاه ها بوده است. به گونه ای که سهم آن از سوخت نیروگاهی در طول برنامه ششم توسعه ۸۳ درصد بوده است. به عبارتی عملا سوزاندن مازوت سهم چندانی در تامین انرژی نداشته و ندارد.
رئیس جمهور محترم بارها به صداقت در مواجهه ی با مردم اشاره کرده اند آیا شایسته ی مردم نبود که با آنها صادقانه سخن گفته شود؟ و مشکل ناترازی انرژی ناشی از کمبود سوخت را عوام فریبانه با عنوان راهکاری برای عدم آلودگی هوا در اثر سوزاندن مازوت پوشش نمی دادند؟ عدم تعمیر به موقع نیروگاه ها نداشتن ذخیره ی گازوئیل و پاره ای از دلایل دیگر علت کمبود انرژی نبودند که در گفتار مسئولین امر به آنها اشاره نشد؟
پنهان کاری و دورویی از اعتماد مردم به دولت میکاهد و یقینا اگر مردم شاهد صداقت و تلاشی نستوه از سمت مسئولین برای حل مشکلات عملکردی متفاوت و عدم بی تدبیری ای مشابه دولت تدبیر و امید باشند در راستای حل مشکلات همراهی و همکاری خواهند کرد و به توصیه های دولت در ابعاد مختلف عمل می کنند.
آقایان وزیرا گذشته از مسائل فوق امروز کشورمان از لحاظ سیاست خارجی در وضعیت متفاوتی قرار دارد که بایسته است دولت مردان نگاه ویژه و دقیق تری به سیاستهای داخلی داشته و مانع از ایجاد نارضایتی در سطح جامعه شوند. در چنین شرایطی به جای اتهام زدن به دیگران با درک موقعیت کشور با اقدام جهادی شرایط فعلی را بهبود بخشیده و به دنبال بالا بردن سطح آمادگی کشور باشید.
على رقم مشقات تکرار شونده برای همه ی دولتها در تامین انرژی که به دلیل بی تدبیرهای پیشین به وجود آمده تاترازی انرژی در سال جاری فزاینده بوده به نحوی که به بیش از ۱۸ هزار مگاوات رسیده و خاموشیهای زمستانی را رقم زده است. امری که یادآور دوران جنگ تحمیلی است. کار زندگی و معیشت مردم تحت فشار قرار گرفته است مطالبه ی واضح و روشن از مسئولین امر این است که برای تولید مدیریت و بهینه سازی مصرف انرژی سیاست و تدابیر درستی را اتخاذ کرده و با تامین برق پایدار زمینه ی توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور را فراهم آورند.
والسلام علیکم و رحمت الله و برکاته
دیدگاهتان را بنویسید