پایگاه خبری کفِ دانشگاه در مصاحبه با آقای پارسا علیشیری، دبیر سابق تشکل آرمان صنعتی اصفهان، به بررسی پرونده تحقق عدالت در زمینه اقتصاد و صنعت، پرداخته است که متن آن به شرح زیر است:
ابعاد پرونده را میشود به این شکل تعریف کرد: که فهم چگونگی حضور و نقش آفرینی یک دانشجویی که دغدغه اصلی و مرکزیاش عدالت است و آرمانش تحقق عدالت است، با توجه به شرایط و مکان و امکاناتی که داخل آن قرار دارد؛ داخل دانشگاه صنعتی است، نزدیکی به واحدهای تولید صنعتی دارد و با توجه به اینکه یکی از مشکلات اصلی کشور هم بحث اقتصاد و تولید است. چگونگی فهم این حضور و نقش آفرینی این دانشجو با این مختصات داخل این زمینه و زمانه است که با برگزاری جلسات مطالعاتی میخواستیم تین کار را انجام دهیم که بخشی از آن را نیز انجام دادیم که شامل فقط متن خوانی نبود و مباحثه پیرامون مطالب کتب شکل میگرفت.
آسیب شناسی ما اینگونه بود که میخواستیم بفهمیم به عنوان یک تشکل دانشجویی عدالتخواه که داخل یک دانشگاه و فضای صنعتی هستیم؛ دغدغهمان تحقق بحث عدالت است و به همین دلیل مسائلی پیش روی ما قرار میگیرد، لذا باید هویت خود را بشناسیم و بدانیم چه کاری میتوانیم انجام دهیم که هم آگاهی و خودشناسی کسب کرده باشیم و هم ایفای نقش انجام دهیم. دیدیم که صرفا روخوانی و برگزاری حلقههای مطالعاتی بدون توجه به اینکه بخواهیم نقش خودمان را پیدا بکنیم و بدون اینکه به فضا و مکانی که داخل آن حاضر هستیم توجه کنیم این امکان را به ما نمیدهد. میدیدیم که بقیه به این صورت بودند که یک مطلبی را دور هم میخواندند ولی این مطالعه کمک نمیکرد که فرد بتواند جایگاه و نقش خود را پیدا کند. ما دنبال چیزی بودیم که ما را به آن سمتی که ما را به سمت شناخت جایگاه و تفکرمان ببرد.
متوجه این شدیم که با حلقه مطالعاتی یا بازدید از شرکتهای صنعتی یا آوردن آدمهای با تجربه در صنعت نمیشود به نتیجه رسید و کلا زمین بازی، زمین بازیِ بحث عدالت، اقتصاد و صنعت زمین بازی خیلی روشن و واضحی نیست و برای پاسخ به این نیاز دغدغه برگزاری حلقاتی پیش آمد.
میخواستیم ببینیم این حلقه میانی بودن ما به عنوان یک تشکل عدالتخواه که داخل دانشگاه صنعتی است و دغدغه تحقق عدالت در زمین اقتصاد را دارد که از اولویتهای کشور است، به چه صورت میتوانیم آن حلقه میانی باشیم و نقش خود را پیدا کنیم.
حلقههای مطالعاتی که میخواستیم شروع کنیم آمدیم با توجه به بیانات رهبری که در بحث اقتصاد دانش بنیان مطرح شده و دغدغه ما که تحقق عدالت در بحث صنعت و اقتصاد بود، آمدیم فکر کنیم که به چه صورت این مسئله رقم میخورد.
و این زمین بازی نبود که بخواد مشخص باشه، باتوجه به این اومدیم یکسری جلساتِ بحث عدالت و دانشبنیان که ببینم زمین بازی اقتصاد دانشبنیان با عدالت چه نسبت و تناسبی میتونه داشته باشه و چه شکلی میتونه اقتصاد دانشبنیان میتونه باعث رقم خوردن عدالت بشه، بازیگراش کیا میتونن باشن، نقشها به چه صورت هست، به این صورت یک جلسات گفتگو پیش رفت.
این جلسات چند جلسهای پیش رفت و قشمت اولش به پایان رسید.
جلسات بعدی که شکل گرفت، در ادامه رفتیم دیدیم نسبت به آینده چشم اندازی وجود نداره، اگر بخواییم این زمین بازی تحقق پیدا کنه، ما به اینده هیچ چشمی نداریم.
بر این اساس کتاب فلسفه و آینده نگری داوری اردکانی، گذاشتیم وسط و سر بحث اینده و توسعه شروع کردیم به گفتگو کردن، قسمتی از مقالات خونده میشد و گفتگو انجام میشد.
قسمت خواهران هم چون تازه داشت شکل میگرفت یکسری جلسات، فهم کار تشکیلاتی، چرایی کار تشکیلاتی برگزار شد که بر اساس کتاب طرح کلی رسالت دانشجویی بود.
به همین صورت باز یکسری جلسات برگزار شد، جلسات حلقه مطالعاتی با این عنوان که به نظر میرسه خیلی نیرویی نداریم ما دانشجوها و احساس میکنیم دستمون بستهاس، انرژی نداریم بخواهیم حرکت کنیم و قیامی کنیم، گفتیم مفهوم این قیامِ للهِ رو خودمون برسی کنیم و شروع کنیم. هر فرد شروع کنه به حرکت کردن در عین اینکه بخواهد جمعی حرکت کند. اینکه چجوری انجام بشه گفتگو کنیم، کتاب شجره المعارف شاه ابادی، گذاشتیم وسط و سر این موضوع میخوندیم که چرا و به چه صورت قیام انجام بشه و اگر نشه چه اتفاقی میافته.
یک حلقه مطالعاتی دیگه هم بود، نقش دانشجو و تشکلات دانشجویی، نقش اینا چیه به چه صورت میتونن حضور داشته باشن،که قسمت خواهران برگزار میکرد. این جلساتی بود که برگزار شد که بتونه زمین حرکت و کنش رو تجربه کنه مثل بحث های دانشبنیان، از یه طرفم اینکه نقش خود من به عنوان دانشجو و یک انسان چیه که بخوام قیام کنم و اگر قیام کنم چی میشه.
به صورت کلی، زمین حرکتی و جزئی پیدا کردن جایگاه و بحث نقشآفرینی.
بعد با توجه به اینکه عدالتخواهی همیشه برای کنشگریشون حرفها بود و چندین بار باز شده بود، به نوعی ما جلسات گفتگو با ادوار داشتیم راجع به موضوعات مختلف که هرکدوم متناسب با چیزی که بودن یک طرح بحثی باتوجه بحث روز انجام میدادن تا به نقش دانشجو عدالت خواه برسن، براساس اون تجربه که داشتن گفتگو انجام میشد.
این پرونده به طورکلی پرونده فکری و مطالعاتی این دوسال آرمان صنعتی اصفهان بود.
دیدگاهتان را بنویسید