محمدمهدی احمدی، دبیر سابق اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در گفتگو با پایگاه خبری کف دانشگاه، پیرامون پروندهی اصلی سال اخیر این اتحادیه به جزئیات عملکردی این تشکل پرداخت. در ادامه به مشروح صحبتهای ایشان پرداخته شده است.
بسم الله الرحمن الرحیم
ما در آسیبشناسی که انجام دادیم، به این بحث رسیدیم که دانشجوی ما احساس بیهویتی میکند. مؤید آن هم بیانات مقام معظم رهبری در سال ۱۳۶۹ هست که میفرمایند؛ مهمترین مشکل دانشجو این است که رسالت دانشجو برای خودش روشن نیست. به جهت عدم درک این مسئله، نمیداند در قبال خود، جامعه، تاریخ و آیندهاش چه رسالتی دارد.
همچنین مقام معظم رهبری در دیدار ۱۴۰۱ هم فرمودند؛ ما الان باید دغدغۀ «هویتزدایی و آرمانزدایی» را داشته باشیم.
منظور از هویتزدایی این است که شخصیت دانشجو در دانشگاه تحقیر شده و احساس بیهویتی کند. هویت دانشجوی ما ایدئولوژی، تفکر و ارزشهای اسلامی است.
برای اینکه ما بتوانیم این هویت را در این جنگِ هویتی در دانشگاه تثبیت کنیم بایستی مبانی اندیشهای خود را تعمیق ببخشیم. بعد از تعمیق این مبانی اندیشهای، فهم آرمانها و تفهیم آرمانها برای دانشجو ضروری است. باید او به این نتیجه برسد که با تمام وجودش برای این آرمان، هزینه بدهد. در این نقطه است که دانشجو احساس هویت و استقلال میکند.
در این جنگ هویتی، هدف دشمن هویتزدایی از دانشگاه بوده که ناکام مانده و دانشجو اجازه نمیدهد منظومه فکری غربی در دانشگاه چیره شود.
وقتی متوجه شدیم که تثبیت هویت تنها با تعمیق مبانی اندیشهای حاصل میشود؛ راهبرد اساسی خود را به این سمت بردیم. درواقع ما به دنبال توان بخشی معرفتی دانشجویان هستیم. به این امید که رشد فکری و سطح آگاهی دانشجویان نسبت به مبانی اسلام، موجب آن حرکت عمومی شود که مقام معظم رهبری در سال ۹۸ اشاره کردند. در این قالب نقش پیشرانی را برای خود قائل هستیم.
بر همین اساس، تصمیم گرفتیم که دال مرکزی فعالیتهای ما در سال جاری، تمرکز بر هویت و آرمان باشد. ازاینرو، توجه ویژهای به بیانات مقام معظم رهبری در دیدارهای دانشجویی، پیامهای ایشان به جامعه اسلامی دانشجویان ( کتابچه دست مهر) و همچنین رهنمودهای تشکیلاتی شهید بهشتی (کیش مهر) داشتیم. این منابع بهعنوان محتوای محوری انتخاب شدند، چاپ و در دفاتر توزیع گردیدند و حلقات متعددی حول این محتواها شکل گرفت.
با این جهتگیری، نقش واحد آموزش نیز بسیار برجسته شد. اولین گام ما در این مسیر، پرداختن به بحث رسالت و هویت جامعه اسلامی دانشجویان بود تا اعضا بتوانند مأموریت و رسالت خود را با محوریت دست مهر بهتر بشناسند. هدف این بود که آرمانهای انقلاب اسلامی بهدرستی برای دانشجویان تصویر شود و بهصورت عمیق درونی گردد. همچنین، با شناخت این آرمانها و مشخص کردن رسالت خود، پای کار بیایند، باری از دوش انقلاب اسلامی بردارند و در راستای تحقق دانشگاه اسلامی گام بردارند.
از دیگر اقدامات، تحلیل بیانات رهبری با هدف همافقی و همقدمی با ولیفقیه بود. در این مسیر، یک پروژه مهم را با عنوان دوره آموزشی-تشکیلاتی منهاج برگزار کردیم. این دوره با شعار «استقامت تا فتح قلهها» در شهر مقدس قم، به مدت هفت روز و در تعطیلات میانترم برگزار شد.
هدف این نشست معرفتی-بصیرتی-تشکیلاتی، تقویت ایستادگی در برابر تلاش دشمن برای هویتزدایی و آرمانزدایی از دانشگاه بود. ما این برنامه را نقطه شروعی برای طراحی و اجرای یک جریان آموزشی مبتنی بر منویات مقام معظم رهبری در اتحادیه میدانیم.
موضوعات مهمی که در این دوره به آن پرداخته شد، شامل کارگاههای عملیاتیسازی منظومه معارف دینی، تبیین جایگاه جنبش دانشجویی و تشکیلاتیسازی اعضا با محوریت دست مهر و رسالت جامعه اسلامی دانشجویان بود.
خروجی این نشست نیز شکلگیری قرارگاه انتخاباتی “تواصی به حق” بر اساس بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار ۱۹ دی با مردم قم بود. همچنین در دیدار دانشجویان با حضرت آقا در رمضان امسال، محوریت ما هویت انقلاب اسلامی تعیین شد تا بدین جهت که بتوان دولت اسلامی را تشکیل داد. بر این اساس، به این نتیجه رسیدیم که برای تحقق این مرحله، باید روح و جان کارگزاران نظام با هویت و آرمان انقلاب اسلامی درآمیخته شود.و بهعنوان یک پیشنهاد عملیاتی، مدل تشکیل هستههای سخت مقاومت با الگوی دوائر متحدالمرکز ارائه شد که میتواند بستری برای تحقق اهداف کلان انقلاب اسلامی باشد.
امیدواریم این اقدامات، زمینهساز تحقق آرمانهای بلند انقلاب اسلامی و تقویت هویت اسلامی در میان دانشجویان باشد.
دیدگاهتان را بنویسید